Wtorek

MENU WEGETARIAŃSKIE:
Chłodnik litewski z prażonymi pestkami dyni 8,90 zł
Gulasz z pieczonych warzyw z bobem podawany z kaszą gryczaną oraz surówką z kapusty włoskiej 19,90 zł
Pieczony kabaczek faszerowany szpinakiem i ciecierzycą podawany z wegańskim sosem czosnkowym, kaszą bulgur oraz sałatą 18,90 zł
Kotlety pieczarkowo – jaglane podawane z wegańskim majonezem, kaszą pęczak oraz surówką wileńską 19,90 zł
Farfalle z kabaczkiem i zielonym groszkiem w zielonym pesto 19,90 zł
Pierogi ruskie 14,90 zł
DANIA GŁÓWNE:
Zupa orientalna wieprzowo – drobiowa z makaronem ryżowym 8,90 zł
Wołowina po burgundzku podawana z kaszą orkiszową oraz surówką z kapusty pekińskiej, suszonych pomidorów i oliwek 23,90 zł
Żeberka pieczone z cebulą i ziołami podawane z kluskami śląskimi oraz surówką z marchewki i selera 21,90 zł
Indyk w sosie słodko – kwaśnym podawany z dzikim ryżem 21,90 zł
Grillowany filet z kurczaka podawany z sosem tzatzyki, kaszą orkiszową oraz sałatą 21,90 zł
Sznycel po wiedeńsku podawany z ziemniakami oraz kapustą kiszoną 21,90zł
Burito meksykańskie wieprzowo – wołowe z mango i awokado 20,90 zł
Sałatka z grillowanym chorizo, czipsem z szynki parmeńskiej oraz konfiturą z czerwonej porzeczki 21,90zł
Pierogi z wieprzowiną i pieczarkami 15,90 zł
Dzisiaj polecamy ZESTAW DNIA:
Karczek po myśliwsku podawany z kaszą gryczaną oraz fasolką szparagową
Zupa do wyboru : Chłodnik litewski z prażonymi pestkami dyni /Zupa orientalna wieprzowo – drobiowa z makaronem ryżowym (21,90 zł)
Opublikowany w Menu

Dodaj komentarz