Piątek

MENU WEGETARIAŃSKIE:
Krem z zielonego groszku z parmezanem 8,90 zł
Tofu z kalafiorem i cukinią zapiekane w cieście naleśnikowym podawane z sałatą ze szparagami i sosem truskawkowo – bazyliowym oraz ryżem 18,90 zł
Curry z ciecierzycą i dynią podawane z pieczonymi ziemniaczkami oraz surówką z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego i kiełków 18,90 zł
Pierogi ruskie 14,90 zł
Sałatka z mozzarellą, kiwi i melonem 20,90 zł
DANIA GŁÓWNE:
Grzybowa na wieprzowinie 8,90 zł
Grillowany stek z polędwicy wołowej z chimichurri podawany z kluskami śląskimi oraz sałatą 26,90 zł
Dorsz w słoneczniku podawany z kaszą jaglaną oraz surówką z marchewki i brzoskwini 21,90 zł
Indyk pięciu smaków podawany z dzikim ryżem 20,90 zł
Filet z kurczaka faszerowany szparagami serem halloumi w boczku podawany z buraczaną kaszą pęczak oraz surówką z włoskiej kapusty, rukoli i suszonych pomidorów 21,90zł
Sznycel po wiedeńsku podawany z puree ziemniaczanym oraz kapustą kiszoną 21,90zł
Polędwiczki drobiowe pieczone z śliwką i gruszką podawane z kaszą gryczaną oraz surówką z czerwonej kapusty, ogórka kiszonego i papryki 21,90 zł
Penne z wołowiną, pieczarkami i fasolką szparagową w sosie neapoli 21,90zł
Naleśniki z indykiem i warzywami 19,90zł
Pierogi z karczkiem i kaszą bulgur 15,90 zł
Dzisiaj polecamy ZESTAW DNIA:
Karczek pieczony w winie z sosem pieczeniowym podawany z kaszą gryczaną oraz kapustą kiszoną
Zupa do wyboru : Krem z zielonego groszku z parmezanem / Grzybowa na wieprzowinie (21,90zł)

Opublikowany w Menu

Dodaj komentarz