Czwartek

MENU WEGETARIAŃSKIE:
Krem indyjski z soczewicy i dyni 8,90 zł
Kotlet mielony z kalafiora podawane z sosem koperkowo – pieczarkowym , kaszą gryczaną oraz sałatą 18,90 zł
Warzywa zapiekane w kremowym sosie z nutą cytryny podawane z ryżem oraz surówką z kapust włoskiej i zielonego ogórka 18,90 zł
Pierogi ruskie 14,90 zł
Sałatka z grillowanym serem halloumi i mango 21,90zł
DANIA GŁÓWNE:
Zupa juszka na wieprzowinie 8,90 zł
Grillowany stek z polędwicy wołowej z chmichurri podawany z kluskami śląskimi oraz sałatą 26,90 zł
Paella z kurczakiem i krewetkami 20,90 zł
Szynka pieczona w ziołach z sosem pieczarkowym podawana z kaszą gryczaną oraz surówką z kapusty czerwonej , kukurydzy i pora 21,90 zł
Pieczony filet z kaczki z jabłkami podawany z ryżem oraz surówką z włoskiej kapusty, marchewki i kalarepy 23,90zł
Sznycel po wiedeńsku podawany z puree ziemniaczanym oraz kapustą kiszoną 21,90zł
Karczek pieczony w winie i ziołach podawany z sosem chrzanowym, kaszą jaglaną oraz surówką z kapusty pekińskiej i jarmużu 22,90zł
Tortilla wieprzowo – wołowa z pieczarkami i cebulą na sałacie 20,90 zł
Spaghetti z kurczakiem, papryką, suszonymi pomidorami i zielonym pesto 19,90zł
Pierogi z wieprzowiną i grzybami 15,90 zł
Dzisiaj polecamy ZESTAW DNIA:
Gulasz z indyka podawany z kaszą pęczak oraz surówką z kapusty białej, rzodkiewki i szczypiorku
Zupa do wyboru : Krem indyjski z soczewicy i dyni/ Zupa juszka na wieprzowinie 

Dodaj komentarz