Czwartek

MENU WEGETARIAŃSKIE:
Krem z cukinij z grzankami 8,90zł
Gulasz z pieczonych warzyw podawany z kaszą gryczaną oraz surówką z kapusty włoskiej i ciecierzycy 18,90zł
Pęczotto z młodą kapustą i zielonym groszkiem 16,90zł
Pierogi ruskie 14,90zł
DANIA GŁÓWNE:
Chłodnik z ogórka i rzodkiewki z orzechami 8,90zł
Sztuka mięsa wołowego duszona w cebuli i świeżym rozmarynie podawana z kaszą gryczaną oraz surówką z białej kapusty z ogórkiem kiszonym 23,90zł
Filet z kaczki pieczony w jabłkach podawany z kluskami śląskimi oraz surówką z czerwonej kapusty 23,90zł
Wątróbka indycza duszona w młodych buraczkach i cebuli podawana z kaszą jaglaną oraz surówką z kapusty pekińskiej, białej rzodkwi i gruszki 21,90zł
Bitki z indyka w sosie własnym podawane z kaszą bulgur oraz surówką z marchewki 21,90zł
Grillowany filet z kurczaka z sosem BBQ podawany z kaszą pęczak oraz sałatą 21,90zł
Sznycel po wiedeńsku podawany z ziemniakami oraz surówką z kapusty kiszonej 21,90zł
Fusilli razowe podawane z wędzonym łososiem, szpinakiem baby i suszonym pomidorem 20,90zł
Naleśniki pszenny i gryczany z cielęciną i warzywami w sosie kremowym 21,90zł
Sałatka z grilowanymi polędwiczkami drobiowymi z dipem mango – chiili 20,90zł
Pirogi z wołowiną 15,90zł
Dzisiaj polecamy ZESTAW DNIA:
Pieczony filet z indyka z sosem pomidorowo – warzywnym podawany z kaszą jaglaną oraz surówką colesław
Zupa do wyboru : Chłodnik z ogórka i rzodkiewki z orzechami/ Krem z cukinij z grzankami (21,90zł)

Opublikowany w Menu

Dodaj komentarz