15.03.2018 Czwartek

MENU WEGETARIAŃSKIE:
Krem paprykowo – pomidorowy z sezamem 8,90 zł
Kotleciki ziemniaczano – jęczmienne z brokułem z sosem pieczarkowym , podawane z kaszą pęczak oraz surówką z kapusty pekińskiej , oliwek , suszonego pomidora , papryki i gruszki 18,90 zł
Kalafior duszony w cukinii i marchewce podawany z kaszą gryczaną oraz sałatą 18,90 zł
Pierogi ruskie 14,90 zł
DANIA GŁÓWNE:
Zupa fasolowa na golonce 8,90zł
Stek z polędwicy wołowej z chimichurri podawany z kluskami śląskimi oraz sałatą 25,90 zł
Polędwiczki wieprzowe z podgrzybkami w śmietanie podawane z kasza orkiszową oraz surówką z kapusty czerwonej i selera naciowego 22,90 zł
Morszczuk w słoneczniku na szpinaku podawany z kaszą jaglaną 21,90zł
Filet z gęsi pieczony w gruszkach podawany z kaszą gryczaną oraz surówką z pietruszki , ananasa i żurawiny 23,90zł
Sznycel po wiedeńsku podawany z puree ziemniaczanym oraz kapustą kiszoną 21,90zł
Filet z kurczaka zapiekany pod pomidorem i mozzarellą podawany z puree ziemniaczanym oraz surówką z białej rzepy i pora 21,90zł
Penne z kurczakiem i grzybami w sosie kremowym 20,90zł
Burito z wołowiną oraz salami w sosie włoskim 19,90zł
Sałatka z pieczonym burakiem , krewetkami oraz salsą słodko kwaśną 21,90zł
Opiekane pierogi z żeberkami 15,90zł
Pierogi po bolońsku 15,90 zł
Dzisiaj polecamy ZESTAW DNIA:
Wątróbką indycza pieczona z cukinią podawana z puree ziemniaczanym oraz surówką z białej kapusty i pora
Zupa do wyboru : Zupa fasolowa na golonce/ Krem paprykowo – pomidorowy z sezamem (21,90 zł)

Dodaj komentarz